De Vries Lentsch

De Vries Lentsch B.V.

Historie

De Vries Lentsch is begonnen in 1874 als bouwer en ontwerper van houten roeiboten voor de haven van Amsterdam. De haven lag in het noorden van Amsterdam en heeft daar ontelbare hoeveelheid aan reddings boten gebouwd, vooral na de ramp van de Titanic. Daarna is de Vries Lentsch begonnen met bouwen en verkopen van zeil- en motor jachten die hun een wereldwijde reputatie reputatie opleverde. Na de tweede wereld oorlog participeerde de haven in de Feadship organisatie en produceerde een serie van high class motor jachten in jaren 50. In 1960 heeft de ontwerp en design afdeling zich gescheiden van de haven en dat resulteerde in de start van De Vries Lentsch Yacht Designers & Naval Architects. Sinds die dag zijn er meer dan duizend ontwerpen geproduceerd. Alle projecten hebben de herkenbare De Vries Lentsch style meegekregen!

Waar houdt de Vries Lentsch zich hedendaags meebezig

Hedendaags houdt de Vries Lentsch zich bezig met het ontwerpen van: zeil- en motor jachten; speciale hoge snelheidsvaartuigen zoals salvage-, piloot-, patrouille- en reddingsboten. De ontwerpafdeling bevat alle grote design disciplines zoals exterieur en interieur styling, scheepsbouwkunde, engineering en supervisie. Daarnaast hebben ze een afdeling voor refit projecten, voornamelijk bedoeld voor jachten die ontworpen of gebouwd zijn door De Vries Lentsch.

Ontwerpen

Sterkenburg Yachting heeft regelmatig gebruikte schepen van de Vries Lentsch in bemiddeling. Zoals gezegd heeft De Vries Lentsch veel verschillende ontwerpen gemaakt en gebouwd, zowel zelfstandig als in samenwerking met Feadschip.

© 2010-2023 Sterkenburg Yachting.nl